OVER ONS

Een van de grootste Europese ftaalzuuranhydride producenten


Ostend Basic Chemicals is een van de grootste Europese ftaalzuuranhydride producenten. De productiesite ligt centraal in Europa. OBC beschikt over unieke technologische mogelijkheden om ftaalzuuranhydride en ftalaatesters te produceren. 

Missie

OBC produceert ftaalzuuranhydride en derivaten voor de Europese markt. Een stipte levering staat hierbij centraal. We investeren voortdurend in een veilig, energie- en grondstoffenefficiënt productieapparaat en creëren op een duurzame manier waarde voor onze stakeholders.

Locatie

OBC is ideaal gelegen om chemische vloeistoffen te ontvangen en uit te voeren naar belangrijke transportknooppunten binnen Europa. De centrale ligging van OBC tussen Rotterdam, Frankfurt, Londen en Parijs is een perfecte uitvalbasis voor de distributie van grondstoffen in Noord-West Europa.

  • Meer dan 10.000 m³ opslagcapaciteit met laad- en losfaciliteiten voor binnenschip, zeeschip, vrachtwagen en trein
  • Logistieke organisatie ter plaatse
  • Infrastructuur voor elektriciteit, gas, perslucht, stikstof, koelwater en stoom
  • Ervaren operatoren en onderhoudstechnici
OBC-ostend-basic-chemicals-logistics-boat----

Industriële ontwikkeling

OBC heeft capaciteit ter beschikking voor nieuwe industriële ontwikkelingen. OBC ligt op de Plassendale Chemische Site, een perfecte locatie om chemische vloeistoffen te transporteren. De Plassendale Chemische Site heeft alle infrastructuur beschikbaar ontplooien. Een pluspunt is er ook de mogelijkheid tot integratie met de bestaande chemische procesinstallaties.

Meer informatie? Contacteer ons vandaag.

OBC-ostend-basic-chemicals-industrial-development-infrastucture